Information och Priser

Porträttfotografering 

500 kr inklusive Moms per påbörjad timme *
*Vid fotografering utanför studio kostar första timmen 1000 kr inklusive moms, därefter 500 kr.

En porträttfotografering i studio där man är ute efter klassiska porträttbilder tar vanligtvis inte mer än 40 minuter. Vid mer avancerade önskemål så är det sällan tiden för fotograferandet som ökar utan istället tiden för att förbereda inför fotograferingen. Du som modell har ofta idéer om vad du önskar dig och för att göra det enkelt kan det vara bra att välja ut tre eller fyra inspirationsbilder från internet, en bok eller en tidning innan fotograferingen som  du tycker om och vi kan utgå ifrån.

Efter slutförd fotografering levereras allt bildmaterial som påsiktsbilder digitalt. Det ingår alltid 8 högupplösta bilder och det finns möjlighet att köpa till alla bilder med hög upplösning.

Så får ni använda porträttbilderna

Det är fritt fram att lägga ut bilderna på internet via facebook och liknande sidor. Det klassar jag som privatbruk. Det går också bra att beställa förstoringar och tryckta kopior på dem. Vid publikation i tidning eller i annat kommersiellt syfte skall jag kontaktas först om inget annat bestämts i samband med fotograferingen.

Copyright

Upphovsrätten är enligt lag fotografens. Jag förbehåller mig då rätten att lägga ut bilderna på min hemsida om inte annat skriftligen överenskommits.

Att tänka på

En fotografering ska man inte stressa sig igenom. Det är viktigt att man är beredd på att lägga tiden vi har tillsammans på att fotografera. Det är lätt hänt att man planerar in en fotografering mellan två andra aktiviteter vilket gör att man är stressad för att man kanske måste hinna till något annat. Det sätter spår i fotona. För att kunna arbeta lugnt och metodiskt är det bra om man ser till att man har god tid före, men framförallt efteråt.

*I timpriset ingår all den tid uppdraget kräver, dvs kundmöte, förberedelse, fotografering, urval, bildbehandling och i förekommande fall restid, rekognosering av miljö, riggning, upp− och nedpackning. Priset inkluderar ej högupplöst bildmaterial.


Bröllopsfotografering

Fotografier från ens eget bröllop är något man har med sig hela livet och som ofta följer med i flera generationer. För att uppnå ett ås bra resultat som möjligt är planeringen inför bilderna av stor vikt för resultatet. Mötet är så klart främst för att planera var fotona ska tas så att de blir så enkelt för er som möjligt under själva bröllopsdagen men också så att det blir på en plats som ni trivs med och tycker om. Det är också viktigt för mig att veta vilken typ av bröllopsbilder ni tycker om och hur ni vill att just era bilder ska bli.

Var ute i god tid

Att förbereda fotograferingen tidigt handlar framförallt om att få bra bilder med sig hem. Det jag verkligen vill att ni tänker över är om ni tycker om mina andra fotografier. Alla vi forografer har ett visst sätt att arbeta på men framför allt en vis stil vi utgår ifrån. Genom att vara ute i god tid så hinner ni se och känna efter huruvida det är jag eller någon annan som är bäst lämpad för just era fotografier.

 

Bröllopsporträtt – 2500:- inklusive Moms
Då ingår 1 timmes planeringsmöte i förväg.
2,5 timmars fotografering.

Detta resulterar i:  30 högupplösta bilder, färdigredigerade för tryck, som levereras digitalt via webben.

Bröllopsporträtt + Ögonblicksbilder – 4000:- inklusive Moms
Då ingår 1 timmes planeringsmöte i förväg.
2,5 timmars porträttfotografering.
Dokumentation av vigsel.

Detta resulterar i:  30 högupplösta bilder, färdigredigerade för tryck, som levereras digitalt via webben.

Efter slutförd fotografering levereras allt bildmaterial som påsiktsbilder digitalt.


Skadefoto

Om du har fått ett ärr i samband med en skada som du behöver dokumentera kan jag ta bilderna åt dig i min studio. Detta för att fotografierna ska bli så tydliga som möjligt och så att du får en rättvis bedömning av ditt försäkringsbolag.

675 kr

Observera att vissa försäkringsbolag betalar fotograferingen åt dig, medans vissa har egna fotografer. Det är därför viktigt att dubbelkolla med sitt försäkringsbolag innan man bokar tid för att veta vad som gäller. 


ID-Foto till Visum och Körkort

Vid förnyelse av körkort eller vid visumansökningar krävs att man bifogar ett eget fotografi. Vid dessa fotograferingar ingår alltid fyra fysiska exemplar av bilden i den storlek som krävs för respektive ID-handling, samt en digital kopia.

199 kr – Vanligt ID foto
299 kr – ID Foto i specialstorlekar


Betalning sker alltid per faktura efter att fotograferingen eller efterbeställningen är gjord