En halvkonstig "transblogg" som för det mesta inte alls handlar om trans, bara ibland.

RFSL vill förbjuda Astrid Lindgrends verk i skolan

Efter många år av intensiva interna diskussioner inom förbundet RFSL har man nu kommit fram till att Astrid Lindgrens verk inte bör tillåtas i skolor och bibliotek. RFSL anser att Lindgrens böcker smutskastar HBT-personer och förlöjligar dessa genom att utelämna denna gruppen ur sina berättelser. Förbundet kommer från och med nu arbeta aktivt för att bannlysa författarens böcker.

Medlemmarna har gemensamt fattat beslutet och pekar på följande som går att läsa i RFSL’s utbildningspolitiska program för hur man ska bemöta HBT-frågor i just skolan: ”Författare som medvetet utelämnar homo, bi och transpersoner i sina texter bör inte förekomma som underlag till litterärt inriktade ämnen som te.x. Svenska och Engelska. För att stärka acceptansen för homo, bi och transpersoner krävs det att man redan i de lägre årskurserna använder sig av böcker som tar upp ämnet på ett naturligt och för barnen förståeligt sätt.” Det är just avsaknaden av homo, bi och transpersoner som har gjort förbundets medlemmar rasande.

En kär dam eller en HBT-motståndare?

 

Det närmaste man kommer kärlek mellan två personer av samma kön är i berättelsen om Bröderna Lejonhjärta, där Skorpan och Jonathan visar ömhet och kärlek till varandra i stort sett hela tiden. Dock så brister historien när det kommer fram att dom är bröder och RFSL kan inte ställa sig bakom incest, oavsett om det handlar om en homoerotisk sådan.

En av RFSL’s nyaste medlemmar, Jocke Andersson, har har under många år byggt upp en ilska mot Lindgren. -”Astrid Lindgren var en gammal toka som ville tjäna mångmiljonbelopp på att sälja smörja till barn. Hon har motarbetat mig i hela mitt liv genom att inte öppet skriva om Homosexualitet på ett vettigt sätt. Bröder som ligger med varandra är onormalt och bör inte få förekomma i svensk litteratur.”

Liknande tankar finns även utanför förbundet. Lennart Hylén, Proffesor i litteraturhistoria säger följande. -”Hon bygger i sina sagor upp en fantasivärld, en värld som hon innerst inne vill ska vara verklighet på ett eller annat sätt. Att hon aktivt väljer att inte skriva om homosexuella eller transpersoner får mig direkt att förstå att dom inte är välkomna i hennes skeva verklighetsuppfattning.” Hylén tycker även att argumentet om hur Pippi Långstrump är en väldigt maskulin tjej och på så sätt är tänkt att ses som att hon skenar över könsgränserna bara är idiotiskt. -”Astrid hatade inte bara homosexuella, hon hatade även män. Mer än Gudrun Schyman och hennes blindtarmsparti någon sin gjort. Pippi är bara ett sätt att säga till små flickor att dom ska bygga upp styrka och prygla alla karlar de stöter på i livet.”

Om RFSL’s nya uppfattning om Astrid Lindgren kommer att få några genomslag i svensk undervisning är ännu oklart. Många partier har börjat att diskutera frågan men ännu är det ingen som vill uttala sig.

OBS! Ingenting i denna text är sant, ingenting är på riktigt. RFSL har, vad jag vet, inte någonsin ens tänkt tanken att Astrid Lindgren skulle vara motståndare till icke normativa sexuella läggningar och genustankar, tanken är både absurd och helt orealistisk. RFSL står för demokrati, för allas rätt att leva tillsammans i harmoni  och dessutom tillsamman med vem man vill. Att ni tar en sådan här sak för givet och antar att den är sann bara för att ni har hittat det på internet gör mig mörkrädd. Här finns inga källor, citaten är från helt påhittade människor och inlägget är publicerat på en internetbaserad blogg, visserligen en jävligt snygg blogg, men det borde ju inte räcka för att öka trovärdigheten till 100%. Snälla små människor, tänk efter när ni läser texter och anta inte att allting är sant bara för att det står på internet.

 

.

 

Denna texten är röd och lite mindre. Glöm inte gilla Sofie’s Facebook sida!
Förväntar mig massor av ”Hur kan du säga så om Astrid, hon är så söt” kommentarer till detta inlägget, så tveka inte att höra av dig.
 • j-lo

  haha, underbart!

 • Ulrika

  Jag antar att detta är en parodi på tex vissa inslag i tidningen Kristdemokraten? En mycket lyckad sådan. :-)

  • sofieward

   Det är precis vad det är!

 • http://www.karlrosenqvist.com Karl Rosenqvist

  Om en sån här ”diskussion” förts inom RFSL borde jag vetat om det och den förs inte.
  Att du framhåller att detta skulle vara nåt slags formell och offentligt ställningstagande av RFSL, vilket det inte är, är förtal och lögn.

  • sofieward

   Jag är väl medveten om att det inte förs en sådan diskussion inom RFSL.

 • Frej von Fräähsen

  Men ärligt talat!
  RFSL förespråkar ingen sån linje, det var det dummaste jag hör på länge. Och jag hör dagligen mycket dumt. Jag kräver att du anger källor ifall din trovärdighet inte ska smulas sönder.

  Jag är själv aktiv i RFSL och har aldrig hört detta. Ingen jag känner skulle någonsin påpeka att Astrid Lindgren är annat än en nationalskatt att vara stolt över och att behandlas med respekt och kärlek. Du tar någon enskild persons åsikt och fäster den på en hel brokig organisation och det är inte bara fel, det är farligt. Du använder din saklösa retorik för att uppvigla andra, för att provocera och för att framkalla ett avstånd mellan människor. Det leder till hat och främlingskap. Är det din intention?
  MVH
  Frej

  • sofieward

   Jag trodde seriöst inte att folk faktiskt skulle gå på en sådan grej. Det är så absurt att det är omöjligt att det skulle hända någonsin!

  • Flingan

   Fan vad skööj att vissa går på sånt här (frej är du allvarlig??) Det gjorde nog min dag. Att det ens går ann! Usch, lite läskigt nästan. Inget illa ment dock. /Flingan

   • sofieward

    Jag var ju tvungen att lägga till texten i början för att folk blev helt galna. Tramsigt..

  • Viktor Hansson

   Jag hoppas verkligen att du skämtar=) Har Jonathan och skorpan någonsin haft sex?

   • sofieward

    Klart dom har haft sex, det ser man ju på dem, sen att dom fick klippa bort vissa scener från filmen och bränna vissa sidor i boken är ju en annan femma.

 • Henrik

  Men typ jaha? En massa citat bara?

  • sofieward

   Citat gör allting mycket trovärdigare!